If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Castle of Heroes

(Babel press release - Polish version)

Nowe budynki, nowe potwory, nowe zadania dostępne w rozszerzeniu Babel

Dublin, Irlandia – 4 maja 2010 – Gala Networks Europe, wiodący wydawca bezpłatnych gier online, ujawnia kolejne cechy Babel, nowego rozszerzenia przeglądarkowej gry Castle of Heroes.

Babel wprowadzi nowe budynki do świata Gaia, których zdobycie będzie premiowane specjalnymi bonusami. Na przykład gracze, którzy pokonają strażnika broniącego Wieży z Kości Słoniowej zostaną nagrodzeni stałym zasileniem punktów doświadczenia (EXP). Użytkownicy, którzy obejmą kontrolę nad Kupieckim Targiem, będą mogli otrzymać dostęp do stałego strumienia złota, podczas gdy zdobywcy Krasnoludzkich Kopalni uzyskają pewną dostawę rudy. Wszystkie te zasoby mogą być następnie efektywnie wykorzystane w trakcie gry.

Dodatkowe doświadczenie może być także zdobyte w nowych walkach przywódców potworów. Trzy razy dziennie 20 sług, chroniących potężnego przywódcę, pojawi się na Mapie Świata. Zarówno słudzy, jak i przywódca są unikalni dla każdego gracza i widoczni tylko dla niego. Pokonanie każdego sługi przyniesie graczowi podwójną wartość normalnych punktów doświadczenia; jeśli zaś pokonany zostanie przywódca, gracz otrzyma cztery razy więcej doświadczenia.

Babel zawiera także mnóstwo zupełnie nowych zadań, w tym zadania Bohaterów, które są zaprojektowane, by zwiększać doświadczenie bohatera i może być wykonane w dowolnym czasie gry – gracze mogą próbować swoich sił w zadaniach Bohaterów do 20 razy dziennie. Ponadto, w grze pojawią się dziesiątki nowych, głównych zadań, a także zadania dzienne pozwalające na szybkie

i odświeżające wyzwania.

Castle of Heroes jest dostępna w języku angielskim, francuskim, niemieckim i polskim dla osób,

które posiadają konto gPotato.eu. Gra jest przystosowana zarówno dla komputerów typu PC,

jak i Mac; nie wymaga instalowania żadnych plików – wystarczy zarejestrować się na oficjalnej stronie http://heroes.gpotato.eu lub zalogować się na istniejącym koncie gPotato.eu,

by niezwłocznie rozpocząć rozgrywkę!

Więcej informacji jest dostępnych na oficjalnej stronie Castle of Heroes: http://heroes.gpotato.eu

O Castle of Heroes

Castle of Heroes to przeglądarkowa strategiczna gra MMORPG stworzona przez Snail Game i wydana

w polskiej, angielskiej, francuskiej i niemieckiej wersji językowej przez Gala Networks Europe.

Gra jest dostępna na portalu gPotato.eu. Łącząc najlepsze elementy strategii, RPG i zarządzania, tytuł umożliwia tworzenie i rozwijanie królestwa w olbrzymim, rozwijającym się fantastycznym świecie. Castle of Heroes jest dostępne od stycznia 2010 na PC i Mac. Nie wymaga instalowania żadnego oprogramowania i jest dostępna całkowicie bezpłatnie na http://pl.heroes.gpotato.eu

O Gala Networks Europe Ltd. & gPotato.eu

Gala Networks Europe Ltd. to wiodący, europejski wydawca bezpłatnych gier online. Gala Networks Europe zarządza marką gPotato w Europie poprzez hosting, wydawanie oraz dystrybucję bezpłatnych gier online, umieszczonych na portalu www.gPotato.eu. Firma została założona w 2006 roku

w Dublinie, a w jej portfolio znajdują się takie gry MMORPG jak Flyff, Rappelz, Street Gears, Dragonica, Allods Online, Castle of Heroes i Canaan Online. Portal gPotato.eu skupia obecnie ponad 4,000,000 fanów gier. Ósma gra portalu, znana obecnie pod roboczym tytułem “Project 9” zostanie wydana w 2010 roku. Dodatkowe informacje są dostępne na stronie www.gala-net.eu

O Snail Game

Suzhou Snail Electronic Co., Ltd. (Snail Game) istnieje od 2000 roku. Jest jednym z wiodących

i najbardziej doświadczonych deweloperów gier online 3D w Chinach. Snail Game odpowiada

za przygotowanie takich gier online jak: Voyage Century, Age of Armor, 5 Street, The Chosen

oraz Castle of Heroes, które odnoszą sukces w ponad 20 krajach na całym świecie.

Dodatkowe informacje na temat Castle of Heroes są dostępne na serwisach:

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Castle-of-Heroes-Poland/239274771670

Twitter: https://twitter.com/CoH_pl

YouTube: www.youtube.com/castleofheroes

Nasza Klasa: http://nasza-klasa.pl/login?target=/profile/31328520/

Kontakt dla mediów:

Kamila Wardyn, People PR

GSM: +48 608 637 193

e-mail: kamila.wardyn@peoplegroup.pl

Read this next

GamesIndustry International avatar
GamesIndustry International: GamesIndustry International is the world's leading games industry website, incorporating GamesIndustry.biz and IndustryGamers.com.